Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



PIZZA

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 22 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Υπάρχει κανείς που να μην αγαπά την πίτσα; Εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω κανέναν.
Συστατικά

Για τη ζύμη

  • Μισό κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
  • 2 φλ / νια περίπου νερό

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • λίγο λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο κουτί ντομάτα κονσέρβα ή 1 κιλό φρ. ντομάτες
  • 1 δάφνη, 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • και από 1 κουταλάκι ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό και ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες

  1. Διαλύω τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ¼ του ποτηριού χλιαρό νερό.
  2. Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, το αλάτι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι.
  3. Κάνω μια τρύπα στο κέντρο και βάζω το μείγμα της μαγιάς,1 φλ/νι χλιαρό νερό και το λάδι και ζημώνω ή με το μίξερ ή με τα χέρια.
  4. Δεν βάζω από την αρχή όλο το νερό αλλά το προσθέτω σιγά σιγά όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης. Μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο ή και περισσότερο νερό.
  5. Αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει περίπου 1 ώρα σε φούρνο που τον έχετε προθερμάνει στους 40 με 50 βαθμούς, σβήνετε το φούρνο και βάζετε στο φούρνο τη λεκάνη που την έχετε καλύψει με μεμβράνη για να μην ξεραθεί η επιφάνεια.
  6. Στη συνέχεια βγάζετε τη ζύμη και τη χωρίζετε σε 2 μέρη για 2 πίτσες στο γνωστό μέγεθος των ταψιών για πίτσα.
  7. Ζυμώνετε ελαφρά το ζυμάρι και το ανοίγετε με αλεύρι ή φύλλο για το ταψάκι. Αφήνετε για κανένα μισάωρο το ζυμάρι να φουσκώσει και μετά βάζετε πάνω του τα υλικά της αρεσκείας σας.
  8. Μπορείτε να φτιάξετε και πίτσα καλτσόνε, αν διπλώσετε το ζυμάρι.

Για τη σάλτσα ντομάτας

Βράζω τη σάλτσα κανένα 20 λεπτο μέχρι να πήξει και την στρώνω στην επιφάνεια της πίτσας και πάνω της στρώνω ό,τι άλλα υλικά θέλω.

Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορείτε να φτιάξετε περισσότερο ζυμάρι και να το βάλετε στην κατάψυξη αφού γίνει το πρώτο φούσκωμα.
  • Το χωρίζετε σε ανάλογα κομμάτια με τις πίτσες που θέλετε και το κάθε κομμάτι το κλείνετε σε πλαστικά σακουλάκια.
  • Όταν θέλετε να φτιάξετε πίτσα από την κατάψυξη, βγάζετε αρκετή ώρα το ζυμάρι από την κατάψυξη και το αφήνετε εκτός ψυγείου μέχρι να ξεπαγώσει. Το ανοίγετε φύλλο κατά τα γνωστά και ετοιμάζετε την πίτσα σας.
  • Μπορείτε βέβαια να ετοιμάσετε τις πίτσες στα ταψάκια και να τα βάλετε στην κατάψυξη.
  • Στην πίτσα μας μπορούμε να βάλουμε ότι σάλτσα θέλουμε μέχρι και κέτσαπ, αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε δική μας.
  • Μια καλή πρόταση για πίτσα είναι πίτσα μεσογειακή με σάλτσα ντομάτας, φέτες ντομάτας, ρίγανη, φέτα σε κυβάκια, πιπεριά σε ροδέλες, ελιές χωρίς τα κουκούτσια, λίγη κάπαρη και τυρί κασέρι τριμμένο στην επιφάνεια.
Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μολις την καναμε,πολυ τραγανη και αφρατη η ζυμη.Μπραβο για την ωραια συνταγη!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010
H φωτογραφία από τη Χρύσα που έφτιαξε τη συνταγή.
Μεταφορά στην κορυφή