Γιουβαρλάκια για τον κρύο καιρό
![recipe image](https://mail.mageirikesdiadromes.gr/images/stories/rapidrecipe/th/1608-giouvarlakia.jpg)
Βράζουμε τα γιουβαρλάκια με λαχανικά ,τα κάνουν γευστικότερα και πλούσια σε βιταμίνες!
- 400 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά.
- 2 κρεμμύδια.
- 5 καρότα μικρά.
- λίγο σέλινο και σελινόριζα.
- 4-5 πατάτες μέτριες.
- 5 κιλά νερό.
- 1 φυλτζάνι λάδι.
- Αλάτι.Πιπέρι.
- Χυμό 2λεμονιών .
- Λίγο μαιντανό.
- 1 αυγό.
- 1&1/2 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασσέ.
- Αλεύρι για το τηγάνισμα.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες ,το ένα κρεμμύδι ,τα 4 καρότα ,το σέλινο και την σελινόριζα ,τα κόβουμε κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν με το νερό και μισό φλιτζάνι λάδι ,αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και το χυμό ενός λεμονιού. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, και ζυμώνουμε τα γιουβαρλάκια
- Βάζουμε τον κιμά σε λεκανίτσα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ρεντισμένο, τον μαϊντανό επίσης ψιλοκομμένο.
- Τρίβουμε το καρότο στο ρεντέ και το προσθέτουμε και εκείνο. Βάζουμε αλάτι,πιπέρι,το αυγό. Προσθέτουμε και το ένα φλιτζανάκι ρύζι. Tο ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια .Τα αλευρώνουμε ελαφρά.
- Τηγανίζουμε ελαφρά σε μεγάλο τηγάνι με το άλλο μισό ποτήρι λαδιού. Τα προσθέτουμε στα λαχανικά μας ,που έχουν μαλακώσει αρκετά και βάζουμε μαζί και το μισό φλιτζανάκι ρύζι . Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μας, . Σερβίρουμε ζεστό με χυμό λεμονιού.
Αν θέλουμε παραλείπουμε το ρόδισμα στο τηγάνι ,αλλά γίνονται πιο σταθερά έτσι κάνουν μια λεπτή κρούστα.
Παρόμοιες συνταγές: Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα
Γιουβαρλάκια της Βianka
Μπραβο,μπραβο μπραβο