Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- Μισό κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- Μισή κούπα ρύζι γλασέ
- Αρκετό μαϊντανό ψιλ/νο
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο νερό
- ¼ της κούπας λάδι
- 2 κούπες χυμό ντομάτας ή αραιωμένο πελτέ ή φρέσκια ντομάτα
- 3 -4 κούπες νερό
- Μισό κρεμμύδι τριμμένο για τη σάλτσα
- 1-2 κουταλιές σούπας ρύζι (προαιρ.)
- Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα (προαιρ.)
- 1 τριμμένο καρότο (προαιρ.)
Οδηγίες
-
Σε λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ρύζι, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά τα γιουβαρλάκια μας. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι στο ζύμωμα για να γίνουν αφράτα.
-
Αφήνουμε για ένα μισάωρο στο ψυγείο για να σφίξει η ζύμη και πλάθουμε μικρά μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι. Τα αλευρώνουμε αν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι αρκετά πηκτή.
-
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα για τα γιουβαρλάκια.
-
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, την ντομάτα και το καρότο (είναι καλό αν έχουμε μικρά παιδιά) για λίγο.
-
Ρίχνουμε το νερό , αλάτι , πιπέρι και μόλις βράσει ο ζωμός αυτός, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια ένα ένα. Φροντίζουμε το νερό μόλις να τα σκεπάζει.
-
Σε μέτρια φωτιά ψήνουμε το φαγητό μας για 20 λεπτά με μισή ώρα.
Σχόλια
Αγαπημένο πιάτο της οικογένειας, στο δε σερβίρισμα προσθέτω και μια κουταλιά γιαούρτι στο πλάι. Στη σάλτσα πασπαλίζω και μια ιδέα κανέλας. Καρότο τριμμένο δεν έχω βάλει ποτέ αλλά την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω σίγουρα!
Έφτιαξα τα γιουβαρλάκια,με μικρές δικές μου παρεμβάσεις,έβαλα μια σκελίδα σκόρδο στο ζύμωμα του κιμά, και πρίν το πλάσιμο, την αφαίρεσα.Έβαλα και ελάχιστο δυόσμο, και δεν έβαλα καρότο.Έγιναν πεντανόστιμα!!Πολύ καλή συνταγή,ευχαριστούμε!!
Εφτιαξα τα γιουβαρλάκια σου σήμερα Ηλιάννα με φρέσκες ντοματούλες!!έγιναν πολύ νόστιμα,μπράβο!!!!!!!!