Γεμιστά
- 10 πιπέρια για γέμισμα σε διάφορα χρώματα.
- 4 πατάτες μεγάλες .
- 10 κουταλιές ρύζι γλασέ.
- 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη.
- 2 μέτρια κρεμμύδια στο μούλτι.
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό και 1/2 ματσάκι δυόσμο στο μούλτι.
- 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες στο μούλτι.
- 5 ώριμες και ξεφλουδισμένες ντομάτες επίσης στο μούλτι.
- 1/2 πιπεριάς από όλα τα χρώματα κομμένο καρέ.
- Αλάτι,πιπέρι.
- 1 φλιτζάνι λάδι.
- 2 φλιτζάνια νερό.
- Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και τις πλένουμε. Τις βάζουμε να στραγγίσουν.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε ένα καπάκι από πάνω και τις σκάβουμε από μέσα για να δεχτούν την γέμιση.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ,εκτός από το νερό, με το μισό λάδι.
- Γεμίζουμε τα πιπέρια και τις πατάτες και τα βάζουμε στο ταψάκι.Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι και στο πάτο του ταψιού το νερό.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1 ώρα στους 250 βαθμούς.Στα 45 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο ,για να ροδίσουν τα γεμιστά μας.
Η προσθήκη της φέτας δίνει πολύ ωραία γεύση στο φαγητό μας και μικρά κομμάτια από τις πιπεριές μέσα στην γέμιση, δίνουν όμορφη εμφάνιση.
Παρόμοιες συνταγές: Γεμιστά Θρακομακεδόνων με κιμά ή ορφανά