Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:买加拿大萨省大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,制作萨省大学毕业证成...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:01
买加拿大萨省大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,制作萨省大学毕业证成绩单微...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:59
买加拿大阿尔伯塔大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,ua大学毕业证成绩单微...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:53
买加拿大西蒙弗雷泽大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,sfu大学毕业证成绩...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:52
买加拿大卡普兰诺大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,Capilano大学毕...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:51
买加拿大昆特兰理工大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,kpu大学毕业证成绩...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:49
买加拿大劳伦森大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,劳伦森大学文凭制作|留学...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:44
买加拿大瑞尔森大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,制作Ryerson大学毕...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:43
买加拿大川特大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,Trent大学毕业证成绩单...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:43
买加拿大渥太华大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,uottawa大学毕业证...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:42
买加拿大温莎大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,Windsor大学毕业证成...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:40
买加拿大卡尔顿大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,卡尔顿大学文凭制作|留学...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:39
买澳洲UNE大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,新英格兰大学文凭毕业证,买...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:37
买澳洲办理昆士兰QUT大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,昆士兰科技大学文...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:35
买澳洲墨尔本RMIT大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,墨尔本皇家理工大学...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:34
买澳洲悉尼USYD大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,悉尼大学文凭毕业证,...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:33
买澳洲悉尼UTS大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,悉尼科技大学文凭毕业证...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:32
买澳洲UTAS大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,塔斯马尼亚大学文凭毕业证...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:29
买澳洲办理昆士兰Griffith格里菲斯大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:29
买澳洲UOW大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,卧龙岗大学文凭毕业证,买澳...
dfdsfsdg02 23.9.2023 19:28
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4166-melitzaneskebapken.jpg
Μελιτζάνες κεμπάπ



Γεμιστά Θρακομακεδόνων με κιμά ή ορφανά

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γεμιστά που μόνο οι Μακεδόνες ξέρουν και κάνουν , πλούσια σε υλικά και γεύση .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

6 ντομάτες μέτριες ώριμες
6 πιπεριές κόκκινες
6 πιπεριές πράσινες ανοιχτόχρωμες
1 μελιτζάνα μέτρια
1 κολοκύθι

Γέμιση

1 / 2 κ . κιμά
20 κ.σ. ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
1 / 2 ματσάκι άνηθο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
1 / 2 κ.σ. πιπέρι
1 κούπα μέτρια λάδι
1 κ.σ. ζάχαρη

Στα '' ορφανά '' δεν βάζουμε μόνο τον κιμά . Μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε
με μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα ή στο μούλτι .

Οδηγίες

Αδειάζουμε όλα μας τα ζαρζαβατικά και δεν πετάμε τίποτε . Το κολοκύθι και τη μελιτζάνα τα τρυπάμε με ένα πιρούνι . Τα τοποθετούμε όλα σε ένα ταψί και κάνουμε στη συνέχεια τη γέμιση .

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά . Το στραγγίζουμε και μέσα προσθέτουμε αλεσμένα , το περιεχόμενο της ντομάτας , της μελιτζάνας , του κολοκυθιού , από τις πιπεριές , πράσινες και κόκκινες - από το καπάκι το κάτω μέρος αφού πετάξουμε τα κουκούτσια , δίνουν ωραία γεύση , το κρεμύδι και ,
ψιλοκομμένα τα χορταρικά δυόσμο κλπ .. προσθέτουμε και ότι άλλο αναφέραμε .

Ανακατεύουμε με τα χέρια για να έχουμε την αίσθηση των υλικών , και να διαλύονται καλά .

Γεμίζουμε τα ζαρζαβατικά μας , και όταν κλείσουμε τα καπάκια με το ρόι ρίχνουμε σαν γαρνίρισμα λίγο λάδι σε όλα και με την αλατιέρα πασπαλίζουμε αλάτι παντού .

Ενα πολύ μικρό μέρος της ντομάτας και μία κουταλιά της σούπας πελτέ τ ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού .
Αν ειναι φρέσκα τα ζαρζαβατικά μας, ρίχνουμε 1 μικρό ποτηράκι νερό στο ταψί , αν όμως είναι κατεψυγμένα δεν θέλει καθόλου .
Τα ψήνουμε 1 ώρα και 30 λεπτά ανάλογα και με τον φούρνο , μέχρι να πάρουν καλό χρώμα .


Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή τα κατεψυγμένα , πιπεριές , ντομάτες θέλουν σε δυνατή φωτιά 250 βαθμούς για μισή ώρα στην πρώτη σκάρα και την υπόλοιπη ώρα στους 200 βαθμούς, τα φρέσκα θέλουν 200 βαθμούς .

Τώρα που βρίσκουμε εύκολα κόκκινες ντομάτες μπορούμε να τις αδειάζουμε και να τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο ανάποδα , για να φύγουν τα υγρά τους , στην κατάψυξη για το χειμώνα . Κατόπιν αφού παγώσουν σε λίγες ώρες τις ρίχνουμε σε μια σακούλα κομμένες έτοιμες και με τα καπάκια τους . Το ίδιο κάνουμε και με όλα τα άλλα εκτός το κολοκύθι που δεν κρατιέται καλά .

Το περιεχόμενο της ντομάτας το αλέθουμε και το βάζουμε κι αυτό στην κατάψυξη σ ένα σακουλάκι .

Το μυστικό στα γεμιστά είναι τα πολλά υλικά και από υγρά να βάζουμε πολύ ντομάτα και οχι νερά , και στο ταψί και μέσα .
Δεν χρειάζονται καβούρντισμα γιατί το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και είναι και πιο υγιεινά .
Τα ορφανά , έτσι τα λένε χαριτολογώντας στη μακεδονία μας , δηλ τα χωρίς κιμά γίνονται κι αυτά κατά τον ίδιο τρόπο .

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σοφια μου μπραβο το πιο αγαπημενο μου φαγητο,
ετσι τα φτιαχνη και η μαμα μου και ειναι πολυ νοστιμα
μπραβο που μας εδωσες την συνταγη
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Διαχρονική νοστιμιά τα γεμιστά Sofouleli και αγαπημένα όλων μας!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010
Αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων και με μικρές παραλλαγές. Καλύτερα χωρίς καβούρντισμα για να γίνεται πιο ελαφρύ. Πολύ καλό το μυστικό για την κατεψυγμένη ντομάτα. Ευχαριστούμε Βιανκα για τη φωτογραφία που είναι ωραιότατη!
Μεταφορά στην κορυφή