Φλογέρες με μαρμελάδα και καρύδια
- φύλλο κρούστας.
Γέμιση:
- 300 γρ. τυρί κρέμα,
- 2 κ.σ. γεμάτες μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι,
- 100 γρ. καρύδια τριμμένα.
Σιρόπι ελαφρύ:
- 1 φλ. μέλι,
- 2 κ.σ. νερό.
- 1 φλ. λάδι για τα φύλλα,
- κανέλα για πασπάλισμα.
- Σε μπολ βάζουμε το τυρί, την μαρμελάδα και τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
- Ανοίγουμε 2 φύλλα, τα κόβουμε στην μέση κατά μήκος και έπειτα το κάθε κομμάτι στα τρία. Βάζουμε από 1 κ. γέμιση στην άκρη του φύλλου, γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες και τυλίγουμε ρολάκια.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η γέμιση, βάζουμε τα ρολάκια σε λαδόκολλα, τα λαδώνουμε και ψήνουμε 15 λεπτά στους 180-190ο να ροδίσουν.
- Βάζουμε το μέλι σε κατσαρολάκι με το νερό να διαλυθεί, περιχύνουμε τις ζεστές φλογέρες και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Τρώγονται ζεστές με αρκετή κανέλα, μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.