Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1715-melopita.jpg
Μελόπιτα Σίφνου.



Φάβα η...παρεξηγημένη !

recipe image
Προστέθηκε απόmarilou, Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Την χρησιμοποιούμε  σαν ορεκτικό και σαν κυρίως πιάτο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
5-6 άτομα
  • 1/2 κιλό φάβα
  • 3-4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
  • 1-2 λεμόνια
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε την φάβα και την πλένουμε πολύ καλά.
  2. Την βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 1/2 λίτρο νερό.
  3. Μόλις αρχίζει να βράζει την ξαφρίζουμε καλά.
  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ,το κρεμμύδι και μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
  5. Μετά από 45 λεπτά περίπου θα έχει χυλώσει.
  6. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο κάρυ (προαιρετικά) και τον χυμό από 1-2 λεμόνια.
  7. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και σβήνουμε την θερμοκρασία.
  8. Σερβίρουμε στο πιάτο και από πάνω βάζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και λίγο ωμό λάδι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Λίγο πριν σβήσω το μάτι της κουζίνας, πολτοποιώ την φάβα και γίνεται σαν πουρές.

Φωτογραφία από την Ηλιάννα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Η πινελιά με το κάρυ μου άρεσε πολύ!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο ορεκτικό η φάβα! Κατά το βράσιμο κρεμμύδι δεν βάζω, για να μη γίνεται βαριά. Σερβίρω με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο και πάπρικα!
Σχόλιο από marilou , Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2010
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια.Σύντομα θα δοκιμάσω και τους άλλους τρόπους μαγειρέματος που προτείνετε.
Μεταφορά στην κορυφή