Φλογέρες σιροπιαστές
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 400 γρ. λουκούμια διάφορα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- ¾ κούπας καρύδια χοντοκομμένα
- Μισό κ. γλ. Κανέλλα σκόνη
- Μισή κούπα περίπου καλαμποκέλαιο ή μαργαρίνη λιωμένη για το άλειμμα των φύλλων
Σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 κ.γλ. λεμόνι
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά για τη γέμιση, λουκούμια, καρύδια, κανέλα.
- Χωρίζουμε τα φύλλα κατά μήκος σε 3 μέρη.
- Κάθε λωρίδα φύλλου την αλείφουμε με λάδι και στην άκρη βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου και φτιάχνουμε ρολό.
- Βάζουμε όλα τα ρολά σε λαδωμένο ταψί και αλείφουμε και την επιφάνεια των ρολών με λάδι.
- Τα ψήνουμε στους 200ο για 25 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα υλικά για το σιρόπι 7 λεπτά και περιχύνουμε τις φλογέρες μας μόλις βγουν από το φούρνο με το καυτό σιρόπι μέσα στο ταψί. Αφήνουμε να πιουν το σιρόπι τους.
Παρόμοιες συνταγές:
Φλογέρες με μανταρίνια και αμύγδαλα
Φλογέρες με μπισκότα, μερέντα και αμύγδαλα
Φλογέρες με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας
¨οτι χρειαζόμαστε για τη Μεγάλη εβδομάδα!
Μπραβο HLIANNA
Κωνσταντινίδου, με ότι λουκούμια έχουμε καλά είναι αλλά και με συριανά ακόμα καλύτερα!!!Μήπως είσαι από την όμορφη Σύρο; :)