Cupcakes Βελούδινα
- 200 γρ. βούτυρο soft
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανίλιες
- 1 φυτική κρέμα γάλακτος (μεταλλικό κουτί)
- ½ κούπα γάλα
- 3 γεμάτες κουταλιές μερέντα
- Ζαχαρωτά για διακόσμηση
- Χάρτινες θήκες για το ψήσιμο
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, αρκετά μέχρι να αφρατέψουν.
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα., εναλλάξ με το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σε μια φόρμα για ατομικά κεκάκια, τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες και ρίχνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μίγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα κεκάκια από τη φόρμα κι ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσουν.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα του μίξερ προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα. Σταματάμε το μίξερ ανακατεύουμε με σπάτουλα μαζεύοντας το μίγμα και ξαναχτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
- Στο τέλος ρίχνουμε τη μερέντα και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μίγμα.
- Με φαρδιά μύτη κορνέ διακοσμούμε με ροζέτες από σοκο-σαντιγί στα κεκάκια.
Διακοσμούμε με ζαχαρωτά. Τα ζαχαρωτά που χρησιμοποίησα είναι ζαχαρωτά που έφτιαξα μόνη μου από περίσσευμα γλάσου μπισκότων από τη συνταγή Μπισκότα της Άνοιξης που είχα.
Με λεπτή μύτη κορνέ έβγαλα ροζετούλες σαν λουλουδάκια επάνω σε χαρτί ψησίματος, τις άφησα να στεγνώσουν και μετά τις έβαλα σε μπολ στο ψυγείο.
Τις μισές τις έκανα λευκές που όταν στέγνωσαν έγιναν ελαφρά κίτρινες και τις υπόλοιπες ροζ, ρίχνοντας στο μίγμα ελάχιστο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Μια χρήσιμη ιδέα για να έχουμε πάντα ζαχαρωτά στο ψυγείο μας.
Τα cupcakes διατηρούνται στο ψυγείο.
μπράβο!!!!!!!!!!