Μπισκότα της Άνοιξης
Ζύμη
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- Κουπ-πατ
Γλάσο δυνατό (μία δόση)
- 2 ασπράδια
- 3 κούπες άχνη
- 2 βανίλιες
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Αμύγδαλο φιλέ
- Κουφετάκια, καραμελάκια κι ότι άλλο επιθυμούμε
- Κορνέ, ψιλές μύτες, ή σακουλάκια τροφίμων που σφραγίζουν
Ζύμη
- Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ενώ συνεχίζει να δουλεύει το μίξερ.
- Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ του μίξερ.
- Η ζύμη πρέπει να κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας, γι’ αυτό τα αλευρώνουμε πριν τη βγάλουμε από το μπολ.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο πακετάκια, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν.
- Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας και ανοίγουμε φυλλαράκια μέτριου πάχους.
- Κόβουμε με κουπ-πατ στα σχέδια που επιθυμούμε και τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθετούμε το ταψί μας στο ψυγείο για λίγο, μέχρι να γίνει ο φούρνος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 15-20 λεπτά.
Διακόσμηση
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για λίγο, προσθέτουμε την άχνη και τις βανίλιες χτυπώντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Θέλουμε ένα πυκνό μίγμα, που να στέκεται και να μπορεί όμως εύκολα να βγαίνει από μέτρια και μικρή μύτη κορνέ. Με αυτό το γλάσο και με την μικρή μύτη του κορνέ γλασάρουμε και διακοσμούμε εξωτερικά τα μπισκότα.
Χρωματίζουμε το γλάσο σε όσα χρώματα επιθυμούμε.
Διακοσμούμε τα μπισκότα με κορνέ σχεδιάζοντας πρώτα το περίγραμμα του σχεδίου και μετά γεμίζοντάς το.
Στολίζουμε με αμυγδαλάκι φιλέ, κουφετάκια λευκής σοκολάτας, καραμελάκια smarties, κλπ.
- Η συνταγή της ζύμης είναι η βασική συνταγή για μπισκότα.
- Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές και να την αρωματίσουμε με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή οτιδήποτε άλλο.
- Επειδή τα μπισκότα φουσκώνουν ελαφρώς στο ψήσιμο, το φύλλο της ζύμης να είναι μέτριο, ούτε χοντρό ούτε πολύ λεπτό.
- Ανάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξουμε φτιάχνουμε ανάλογη δόση γλάσου.
- Εάν δεν έχουμε επιπλέον σακούλες κορνέ, χρησιμοποιούμε σακουλάκια τροφίμων (αυτά που σφραγίζουν) βάζουμε το χρωματισμένο γλάσο και κόβουμε με το ψαλίδι λίγο την άκρη του.
- Διατηρούμε τα μπισκότα σε μεταλλικό κουτί
εχω νεα!!πολλα σχεδια σε κουπ-πατ
στο ebay.co.uk και στο amazon.co.uk