Κέικ με σιρόπι τσαγιού Lipton white Tea
- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη,
- 3 αυγά,
- 1φλ. souper fresco ή βιτάμ,
- 1φλ. γάλα,
- 2κ.γλ. σόδα,
- λάδι και αλεύρι για τη φόρμα.
Σιρόπι
- 4 φακελάκια Lipton white tea,
- 1φλ. ζάχαρη,
- 1φλ. νερό.
- Xτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά ν'αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά ένα, ένα, χτυπώντας καλά να ενωθούν.
- Διαλύομε τη σόδα στο γάλα, προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Λαδώνουμε-αλευρώνουμε μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170β. για 45' περίπου.
- Για το σιρόπι:Ζεσταίνουμε το νερό σε κατσαρολάκι και βυθίζουμε τα φακελάκια τσαγιού 3,4 φορές ν'αφήσει γεύση και άρωμα το τσάι. Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βράζουμε 5' να δέσει ελαφρά το σιρόπι μας.
- Βγάζουμε το κέικ, αφήνουμε να κρυώσει ,το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και το περιχύνουμε.
-
Αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι, μιάμιση ώρα περίπου και μετά σερβίρουμε!!!