Cheesecake με βύσσινο
1 μεγάλο πακέτο μεγάλο μπισκότα νταϊζέστιβ αλεσμένα στο μούλτι
2οο γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ . γλ . κανέλλα σκόνη
2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1 / 2 - 1 κούπα σιρόπι από γλυκό βύσσινο
3-4 ζελατίνες
Βύσσινο γλυκό για το στόλισμα
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο , προσθέτετε τη ζάχαρη , τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να ενοποιηθούν .
- Όσο είναι ζεστά τα απλώνετε σε φόρμα με τσέρκι , τα πατάτε ελαφρά , τα πασπαλίζετε με κανέλλα και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν .
- Μουλιάζετε τη ζελατίνη περίπου 10 λεπτά σε κρύο νερό να μαλακώσει και μετά τη διαλύετε σε 2 κουταλιές ζεστό νερό .
- Χτυπάτε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος , το τυρί , τις βανίλιες , τη ζελατίνα και το σιρόπι από το βύσσινο , για να αφρατέψει το μείγμα .
- Απλώνετε τη γέμιση πάνω στα μπισκότα και το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά μερικές ώρες .
- Όταν κρυώσει το τζηζκεικ , καλύπτετε την επιφάνεια με τα βύσσινα γλυκό και κανέλα σκόνη .
Επίσης μπορείτε να ψήσετε τη βάση στο φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά και να αφήσετε να κρυώσει και μετά να προσθέσετε τη γέμιση .
αλλα αντι για ζελατινα
πηρα 2 φακελακια ζελε με γευσι κερασι εβαλα 1 1|2 κουπα νερο ,και ανακατεψα αφησα 10 λεπτα μετα το εβαλα να ζεσταθη μονο οχι να βραση!!!!
και το εριξα στο τυρι οταν κρυωσε ετσι οπως λεη η συνταγη
και απο πανω πασπαλισα τριμμενα μπισκοτα