Πρόσφατα σχόλια



Βύσσινο γλυκό της μαμάς μου

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Το βύσινο είναι αγαπημένο γλυκό των περισσοτέρων από εμάς,
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

 

  • 3 κιλά βύσσινο
  • 3 κιλά ζάχαρη
  • ¾ του ποτηριού νερό
  • 1 λεμονιού το χυμό

 

Οδηγίες

 

  1. Βγάζω τα φύλλα και τα κοτσάνια από τα βύσσινα . Τα πλένω πολύ καλά και τα στραγγίζω.
  2. Αφαιρώ τα κουκούτσια ή με το εργαλείο ή όπως εγώ με φουρκέτα , γιατί τα αφαιρεί πολύ γρήγορα.
  3. Μαζεύω το ζουμί που θα βγει από τα βύσσινα καθώς τα ξεκουκουτσιάζω.. Μαζεύω τα κουκούτσια και τα ξεπλένω με το νερό που λέει η συνταγή.
  4. Στη συνέχεια βάζω τα βύσσινα σε κατσαρόλα και τα σκεπάζω με τη ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτω και το νερό που έχω ξεπλύνει τα κουκούτσια, κλείνω με το καπάκι και αφήνω να σταθούν εκεί μια μέρα.
  5. Την επομένη βράζω το γλυκό σε δυνατή φωτιά αρχικά και στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά περίπου 50 λεπτά μέχρι να δέσει το γλυκό.
  6. Κατά διαστήματα ξαφρίζω και πριν το τέλος προσθέτω το χυμό του λεμονιού και κατεβάζω από τη φωτιά.
  7. Τώρα τον έλεγχο στο δέσιμο τον κάνω με τη μέθοδο του  κόμπου. Δηλαδή ρίχνω την τελευταία σταγόνα από το ζουμί στο κουτάλι και αν αυτή πέσει και σχηματίσει κόμπο-δηλ δεν απλώσει- τότε το γλυκό μου είναι έτοιμο. Με αυτόν τον τρόπο δένω εγώ τα γλυκά μου.
  8. Το γλυκό δεν το αφήνω να κρυώσει αλλά το ρίχνω στα αποστειρωμένα βάζα μετά από λίγο και ενώ είναι καυτό. Κλείνω τα βάζα και τα αναποδογυρίζω. Έτσι τα αφήνω να κρυώσουν. Δεν χρειάζονται αποθήκευση στο ψυγείο.
  9. Καλή επιτυχία!!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αγαπημένο και σε μένα. Κάθε φορά από μικρή , που η μητέρα μου έφτιαχνε αυτό το σπουδαίο γλυκό, καθόμουν και την παρακολουθούσα με ευλάβεια. ΄Εμαθα να το φτιάχνω και να τη θυμάμαι με αγάπη.Smile

 

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
παρα πολυ νοστιμο και μου αρεσει!!!!
ηλιαννα στηλε μου ενα βαζακι εδω δεν εχει καλλα βυσσινα σχεδων τιποτα
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 23 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Παραδοσιακό και πάντα επίκαιρο!!
Σχόλιο από sofouleli , Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ναι Ηλλιάνα μου και μένα μου θύμισες το βάζο που ήταν πάντα κρυμμένο γιατί το εξαφανίζαμέ σε χρόνο ρεκόρ με τις συμμαθήτριές μου είναι και το πιό αγαπημένο μου γλυκό του κουταλιού. Έτσι το εφτιάχνε και η δική μου μαμά και μάλιστα θυμάμε που μού έλεγε ποτέ να μη βάζεις νερό στα γλυκά του κουταλιού, παρά ελάχιστα γιατί αυτά έχουν όπως και η ζάχαρη αρκετό.Θέλει αρκετό δέσιμο. Θα ήθελα να σε ρωτήσω το βάζο το γεμίζεις χείλος με χείλος όπως κάνουμε με τη σάλτσα;
Σχόλιο από ελσα , Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
το τελειότερο γλυκό του κουταλιού..πιο τέλειο δε γίνεται!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 26 Ιούλιος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα πολύ ωραίο το βύσσινο,το έφτιαξα σήμερα!!
Μεταφορά στην κορυφή