Ζυμαρικά στη φόρμα
- 1/2 κ. φιογκάκι ή χυλοπίτες Ή όποιο άλλο μακαρονάκι θέλετε
- 1 φλ. edam τριμμένο ή κασέρι,
- 2 αυγά,
- 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο,
- 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος(200 γρ.),
- 2-3 κ.σ. βούτυρο ή λάδι,
- σάλτσα ντομάτας(προαιρετικά),
- παρμεζάνα τριμμένη.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας λιγότερο από την ώρα που γράφει η συσκευασία,τα σουρώνουμε καλά.
- Τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο ή το λάδι.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε το τυρί και το μπέικον και τα ρίχνουμε στα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν,ρίχνουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα του κέικ,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο για 40 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε σκέτα ή με απλή σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα.
Η ιδέα της συνταγής είναι από εδώ με χυλοπίτες. Εγώ έκανα κάποιες μικροαλλαγές ,έβαλα μακαρονάκια φιογκάκια,δεν έβαλα βούτυρο αλλά ελαιόλαδο,κρέμα γάλακτος έβαλα 200 γρ. οι 2 κ.σ. μου φάνηκαν λίγες και τα σερβίρω σκέτα χωρίς τη σάλτσα.
Μπορούμε να τα φτιάξουμε με όποιο είδος ζυμαρικού μας αρέσει επίσης να αντικαταστήσουμε το μπέικον με ζαμπόν.