Ζυμαρικά με κρέμα τυριού στο φούρνο
- Μισό κιλό ριγκατόνι ή πένες
- Μισή κούπα λάδι ή βούτυρο
- 6 κ.σ. αλεύρι
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- 1 σκ. σκόρδο στην πρέσα
- 1 πιπεριά φλωρίνης σε λωρίδες
- 200 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
- 1 λίτρο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες σε κυβάκια
- μισή κούπα ελιές
- λίγο φρ. βασιλικό φρ ή μαϊντανό
- 200 γρ. τυρί κίτρινο τριμμενο+ λίγο μπλου τζηζ+ λίγη παρμεζάνα
- Βράζω τα ζυμαρικά 1 με 2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό. Στραγγίζω και ρίχνω 1 κ.σ. λάδι και τα έχω να περιμένουν.
- Σοτάρω στην κατσαρόλα στο λάδι ή βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνω τα μανιτάρια με την πιπεριά να σοταριστούν και αυτά2-3 λεπτά.
- Προσθέτω στην κατσαρόλα το αλεύρι, ανακατεύω καλά με το σύρμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνω το γάλα όλο μαζί, το αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.
- Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω στην κατσαρόλα τα βρασμένα ζυμαρικά, την ντομάτα και τις ελιές. Βάζω το μισό μείγμα των τυριών, ανακατεύω.
- Λαδώνω ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνω μέσα το μείγμα των ζυμαρικών (αν ειναι πολύ πηκτό αραιώνω με γάλα ή λίγο ζεστό νερό. Ραντίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω στο γκριλ του φούρνου για 5 περίπου λεπτά τα ζυμαρικά μας μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα και αλλαντικά ή στεγνό κρέας που μας έχει περισσέψει.