Ζεστή και αρωματική σοκολάτα
- Μισό λίτρο γάλα
- 1 κ.σ. κοφτή κορν φλάου
- 1,5 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. γεμάτες κακάο καλής ποιότητας
- 50 – 70 γραμ. Κουβερτούρα τριμμένη
- Λίγη κανέλα
- Ελάχιστο αλάτι
- Ζεσταίνουμε καλά το γάλα μας.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σοκολατένιο μείγμα. Βάζουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε και το ζεστό γάλα.
- Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και για 1 λεπτό ακόμα συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Δεν πρέπει να βράσει.
- Βάζουμε την καυτή σοκολάτα σε φλιτζάνι, το αγκαλιάζουμε με τις 2 μας χούφτες και ….ταξιδεύουμε.
Σε συνταγή του Jamie!