Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2332-mpougatses11.jpg
Μπουγάτσες



Ζελέ της υπομονής

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα πολύχρωμο  ζελέ με πολλά φρούτα! Δροσερό και με ελάχιστες θερμίδες.

Συστατικά
  • 2 φακελάκια από ζελέ κεράσι,
  • 2 βερίκοκο,
  • και 2 ανανά.
  • 20 κεράσια ανοιχτόχρωμα ,τραγανά .
  • 2-3 φέτες κομπόστας ανανά χωρισμένες σε κομματάκια.
  • 10 βερίκοκα χωρισμένα στην μέση
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Οδηγίες
  1. Βράζουμε 2 ποτήρια νερό και διαλύουμε μέσα τα φακελάκια ζελέ κεράσι και 1 κουταλιά ζάχαρη. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ένα ποτήρι παγωμένο νερό.
  2. Τοποθετούμε όμορφα τα κεράσια στην βάση της φόρμας και ρίχνουμε με το κουτάλι λίγο -λίγο ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο.Μετά μισή ώρα ,αφού δούμε ότι σταθεροποιήθηκε το ζελέ με τα κεράσια βάζουμε πάλι το υπόλοιπο κερασένιο ζελέ με κουτάλι για να μην χαλάσουμε το προηγούμενο ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Ετοιμάζουμε αμέσως το ζελέ ανανά  με τον ίδιο τρόπο και το αφήνουμε να κρυώσει.Όταν πήξει εντελώς το ζελέ κεράσι  βάζουμε με προσοχή τα κομματάκια του ανανά και ρίχνουμε με το κουτάλι λίγο-λίγο ζελέ ανανά και το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Όταν πήξει καλά προσθέτουμε το υπόλοιπο ζελέ ανανά σιγά -σιγά και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο.
  5. Βράζουμε αμέσως το ζελέ βερίκοκο με 2 ποτήρια νερό 1 κουταλιά ζάχαρη και το κατεβάζουμε και προσθέτουμε το άλλο ποτήρι παγωμένο νερό.
  6. Μόλις δούμε ότι πάγωσε το ζελέ ανανά βάζουμε όμορφα-όμορφα τα βερίκοκα στην φόρμα και ρίχνουμε λίγο ζελέ που θα παγώσει και θα σταθεροποιήσει τα φρούτα.
  7. Μόλις παγώσει προσθέτουμε και το τελευταίο ζελέ βερίκοκο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει εντελώς.
  8. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε βυθίζουμε την φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό ,την σκεπάζουμε με την πιατέλα που θέλουμε να το σερβίρουμε και το φέρνουμε τούμπα!
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ποτήρια που μετράμε το νερό θα είναι μέτρια νεροπότηρα.
Φυσικά μπορούμε να αλλάξουμε τα φρούτα ανάλογα με το γούστο μας.
Θέλει αρκετό χρόνο για να γίνει αυτή η συνταγή αλλά ενδιάμεσα στα παγώματα ο χρόνος είναι δικός μας!θέλει υπομονή!

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρήνη είναι σκέτη ζωγραφιά!!!αλλά από υπομονή????Αν βάλουμε το ζελέ κεράσι στη μέση να "μοιράσουμε" τα χρώματα ωραίο δεν θα είναι??Μπράβο για την υπομονή σου!!!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο ζελέ και τόσο δροσερό!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011
Βασιλική ,έβαλα το κεράσι επάνω γιατί μαρέσειτο κόκκινο χρώμα,μπορείς να αυτοσχεδιάσεις όπως θέλεις ! το κάνω και εγώ! Μάλιστα παλιότερα έβρισκα πράσινο ζελέ και το έβαζα στην μέση!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011
Εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά και το ότι λάιτ μου αρέσει πολύ.
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 11 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ωραια εμφανηση !!δροσερη,πολυ ωραια!! πολυ θα ειθελα να δωκιμασω ,μπραβο Ειρηνη!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 12 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
το ζελε της υπομονης αξιζει παντως τον κοπο,συγχαρητηρια Ειρηνη!
Μεταφορά στην κορυφή