Ζελέ με ανανά
- 1 κουτί ζελέ(με 2 φακελάκια ζελέ μέσα)
- 1 κονσέρβα ανανά κομπόστα.
- Λίγη ζάχαρη.
- Κρύο νερό.
- Στραγγίζουμε τον ανανά και κόβουμε κομμάτια τον ανανά και τον μοιράζουμε σε 6 μπόλ.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το ζουμί της κομπόστας που το συμπληρώσαμε με νερό και το κάναμε 2 κούπες. Προσθέτουμε επίσης 2 κουταλιές ζάχαρη. Το βράζουμε για να διαλυθεί το ζελέ και η ζάχαρη.
- Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κούπα κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στα μπόλ με το φρούτο.
- Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε ζελέ και με άλλες κομπόστες (αχλάδι, ροδάκινο , κεράσι, βερύκοκο)