Γεμιστά μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 συσκευασία κοπανάκια χωρίς κόκαλο ή 6 κομμάτια
Για τη γέμιση
- Μερικά μανιτάρια σε φετάκια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλ/νο
- Μισή κούπα παρμεζάνα
- 6 κ.γλ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- Μερικά μανιτάρια σε φέτες
- Μισή κούπα κονιάκ
- Μισή κούπα κόκκινο κρασί
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες σε καρέ
- Μισή κούπα ζωμό ή μισή κούπα νερό και 1 κύβο
- 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
- Αλάτι και πιπέρι με μέτρο
- Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.
- Ανοίγω το κάθε μπουτάκι και αλατοπιπερώνω.
- Βάζω από 1 κ.γλ. μουστάρδα και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
- Πάνω τοποθετώ το μείγμα μανιταριού, ρολάρω και κλείνω με οδοντογλυφίδες.
- Σε τηγάνι βαθύ ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω τα ρολάκια κοτόπουλου καλά.
- Προσθέτω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και σε λίγο σβήνω με το κονιάκ.
- Μόλις εξατμισθεί, ρίχνω το κρασί και αφήνω να βράσει λίγο.
- Βάζω την ντομάτα, προσθέτω το ζωμό και σιγοβράζω το φαγητό μου περίπου 15΄ σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Πριν από το τέλος προσθέτω το μπαλσάμικο και αν θέλω 1 κ.γλ. βούτυρο.
- Διορθώνω το αλατοπίπερο και σερβίρω με το μαϊντανό.
- Τα μπουτάκια αν δεν τα βρούμε χωρίς κόκαλο στο σούπερ μάρκετ, μπορούμε με μυτερό κοφτερό μαχαίρι να αφαιρέσουμε το κόκαλο μόνοι μας. Δεν είναι δύσκολο. Σχίζουμε κατά μήκος με το μαχαίρι το μπουτάκι και αφαιρούμε το κόκαλο.
- Το φαγητό μετά το σοτάρισμα μπορεί να ψηθεί και στο φούρνο.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλου είδους γέμιση για τα μπουτάκια μας.
και σερβιρισμενο με τα αγαπημενα μου μακαρονια
και παντα ενα ωραιο εμφανησιμο πιατο Ηλιαννα μου μπραβο
μπραβο Ηλιαννα,