Ζελέ λεβάντας
- 750 ml Κρασί άσπρο ( εγώ έβαλα ροζέ)
- 750 ml φυσικό χυμο μήλο το αγοράζουμε στο μάρκετ
- 750 ml νερο
- 50 ml Cointreau (Λικέρ πορτοκάλι η από κυδωνια η ότι άλλο έχετε )
- 2 κούπες γεμάτες ανθισμένη λεβάντα
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Ζάχαρη : για ένα ποτήρι χυμο βάζουμε 3/4 ποτήρια ζάχαρη
- Κόβουμε τα κοτσανακια απο τα άνθη της λεβάντας ακριβώς κάτω από το λουλούδι. Τα πλενουμε και τα αφήνουμε επάνω σε μια πετσέτα να στεγνωσουν.
- Βάζουμε το νερό με τον χυμο μηλου και το κρασί σε μια αρκετά βαθιά κατσαρόλα, Ρίχνουμε και τα άνθη λεβαντας μέσα και αφήνουμε να βράζουν για 10 λεπτά. Μετά σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι η τρυπητό.
- Αφήνουμε λίγο να κρύβουν τα άνθη και τα πατάμε να στραγγίξουν και αυτά καλά και να βγάλουν το άρωμα τους.
- Μετράμε τον χυμο και βάζουμε την ανάλογη ζάχαρη και τον χυμο λεμόνι. Αφήνουμε να βράσουν, σχεδόν 10 λεπτά, όταν δέσει το ζελέ ρίχνουμε και το λικέρ.
- Βάζουμε το ζελέ στα βαζα. Αν θελουμε ρίχνουμε μεσα στα βαζα και μερικά από τα άνθη που έχουμε βράσει.
- Τα κλείνουμε με το καπάκι τους τα βάζουμε έτσι που το καπάκι να είναι κάτω, αφήνουμε για 20 λεπτά έτσι και μετά θα τα ξαναγυρίσουμε στην κανονική τους θέση.
- Η κουζίνα μου και όλο το σπίτι μοσχοβολαει από τους βρασμένους ανθούς λεβάντας
Το αλείφουμε στο ψωμί μας σαν μαρμελάδα.
για ένα ποτήρι χυμο 3/4 ποτήρια ζάχαρη; Αν ναι τότε θα πρέπει να το βρασεις πιο πολύ και να κάνεις το τεστ που ξέρουμε όταν φτιάχνουμε μαρμελάδες