Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ζελέ κίτρινης κολοκύθας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Όταν είδα την συνταγή μου φάνηκε παράξενο,ζελέ με κολοκύθα;κι όμως γίνεται πολύ νόστιμος!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

•1 φλ. πολτοποιημένη κολοκύθα,

•2 φακελάκια ζελέ ανανά ή πορτοκάλι,

•1 φλ. ζαχαρούχο,

•1/4 φλ. καστανή ζάχαρη,

•1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη,

•1 κ.γλ. κανέλα,

•1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο,

•1 φλ. βραστό νερό,

•1 φλ. κρύο νερό,

•σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά).

Οδηγίες
  1. Σε μπολ ρίχνουμε την πολτοποιημένη κολοκύθα, ζάχαρη, κανέλα και μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε να ενωθούν.
  2. Σε άλλο μπολ διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό, προσθέτουμε και το κρύο, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο ανακατεύουμε πολύ καλά 2-3'με σύρμα.
  3. Ρίχνουμε το διαλυμένο ζελέ στο μείγμα κολοκύθας και ενώνουμε τα υλικά ανακατεύοντας ζωηρά με κουτάλι ή με το σύρμα.Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας αν θέλουμε.
  4. Ρίχνουμε το ζελέ μας σε 18 εκ. φόρμα και παγώνουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ζελέ θα βάλετε να μην είναι κόκκινο (όπως κεράσι, φράουλα κλπ.) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζελατίνη φύλλα ή σκόνη, εγώ έβαλα ζελέ με γεύση ανανά.

Επίσης βγαίνει πολύ γλυκό γι αυτό σας συνιστώ να μην βάλετε καθόλου ζάχαρη ή να αφαιρέσετε το ζαχαρούχο.

Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να κόψουμε με κουπ πατ μπισκότων διάφορα σχέδια το ζελέ μας αφού σταθεροποιηθεί.

Σχόλια
Σχόλιο από giotasamos , Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013
ΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΩΜΗ ΤΗ ΠΟΛΤΟΠΟΙΕΙΣ Ή ΤΗ ΒΡΑΖΕΙΣ?
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013
Καλησπέρα Γιώτα.Η κολοκύθα μπαίνει ωμή,την πολτοποιώ στο μούλτι και την ανακατεύω με τη ζάχαρη, κανέλα,μοσχοκάρυδο.
Μεταφορά στην κορυφή