Ζαμπονοτυρόπιτα πανεύκολη σε σχήμα μαργαρίτας
- 1 φύλλο σφολιάτας,
- 4-5 φέτες ζαμπόν για τόστ,
- 2 φλ,τριμμένο τυρί{γκούντα} για τόστ ή σε φέτες,
- λιωμένη μαργαρίνη ή λάδι,
- 1 αυγό.
Παραλλαγή της συνταγής:
- Προσθέτουμε στα υλικά 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες,μανιτάρια σε φετούλες και κέτσαπ.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας,το ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη και στρώνουμε πρώτα τις φέτες ζαμπόν.
- Απάνω ρίχνουμε το 1 1/2 φλ.τριμμένο τυρί ή βάζουμε τις φέτες.
- Τυλίγουμε σε ρολό βουτυρώνοντας ενδιάμεσα το φύλλο.Κόβουμε σε μέτριες ροδέλες τη σφολιάτα, όπως στις φωτό , βάζουμε κάθε ροδέλα όρθια σε ταψάκι με λαδόκολλα,το ένα κομμάτι να κολλάει με τ'άλλο σχηματίζοντας μια μαργαρίτα. Βγαίνουν 8-9 ροδέλες.
- Ρίχνουμε απάνω σε κάθε κενό της ροδέλας τριμμένο τυρί αλείφουμε με τον κρόκο αυγού{αν θέλουμε} ,διαφορετικά με γάλα όπως έκανα εγώ και ψήνουμε στους 180β. 25-30 λεπτά να ροδίσει.
- Για την παραλλαγή κάνουμε: Βάζουμε πάνω από το ζαμπόν τα μανιτάρια,την πιπεριά και μετά το τυρί τριμμένο ή φέτες.Τέλος ρίχνουμε κέτσαπ απάνω και τυλίγουμε σε ρολό. Συνεχίζουμε με το βήμα 3. και 4.
Είναι ιδανικό ορεκτικό για μπουφέ!! Με την παραλλαγή γίνεται μια πίτσα μαργαρίτα, διαφορετική!!