Υγιεινά κουλουράκια με χαλβά του μπακάλη
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- ½ κούπα ρακή
- ½ κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 250 γραμμάρια χαλβά του μπακάλη
- Περίπου 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα σουσάμι για το τύλιγμα.
- Τρίβουμε με το χέρι το χαλβά , να γίνει σαν ψίχουλα.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά υλικά,προσθέτουμε τη μαγιά , το ξύσμα και το χαλβά, ανακατεύουμε με το χέρι ή με σπάτουλα, ώστε να σπάσουν αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια από το χαλβά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο,ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που θα κολλά λίγο στα χέρια.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
- Πλάθουμε κουλουράκια σχετικά μεγάλα παίρνοντας μικρή ποσότητα ζύμης σαν μανταρίνι, την
- κάνουμε κορδόνι και το κυλάμε σε σουσάμι.
- Το κλείνουμε σε κουλουράκι.
- Τα αραδιάζουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου,ανάλογα τον φούρνο.
Εγώ έβαλα κονιάκ και χαλβά βανίλια,μπορείτε να βάλετε όποια γεύση σας αρέσει.
Ξέχασα να βάλω το ξύσμα που πρέπει να μπει για να δώσει περισσότερη γεύση!!Ακόμη καλύτερα θα πρότεινα ένα ολόκληρο πορτοκάλι πολτοποιημένο ,την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω θα βάλω!!
Υπερισχύει η γεύση του χαλβά στα δικά μου κουλουράκια.
Η συνταγή από εδώ: http://www.cretangastronomy.gr/2014/05/blog-post_16-3/