Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Χυλοπίτες χειροποίητες

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 21 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3-4 άτομα

 

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 3 κρόκους αβγού
  • 3 αβγά ολόκληρα
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
Οδηγίες

  1. Βάζουμε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας.
  2. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τους κρόκους, τα αβγά, το αλάτι και το λάδι.
  3. Τα ζυμώνουμε καλά και το κάνουμε ρολό.
  4. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  5. Το ανοίγουμε σε φύλλο και πάντα βάζουμε αρκετό αλεύρι να μην κολλάει.
  6. Το ανοίγουμε σε φύλλο 1 mm
  7. Το κάνουμε ρολό και κόβουμε σε πολύ στενές λωρίδες
  8. Τα στεγνώνουμε λίγο 20 λεπτά περίπου
  9. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει
  10. Σερβίριτε με κοκκινιστά φαγητά
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μας το παρουσιάζεις, Bianka, με πολύ εύκολο τρόπο.!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 19 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι άλλο πράγμα σε νοσστιμιά!!!!Πολύ καλός ο τρόπος στεγνώματος!!!!Εγώ τα βάζω σε δίσκους ή ταψάκια τα αλευρώνω και τα αφήνω να στεγνώσουν,τώρα το καλοκαίρι δεν θέλουν πολύ ώρα!!!30' αρκούν!!
Μεταφορά στην κορυφή