Xυλοπίτες σπιτικές

Χυλοπίτες με αγνά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Εύκολος τροπος αν μας περισσεύει χρόνος και έχουμε μεράκι.
- 1 λίτρο γάλα πλήρες ή λαιτ
- 4 αβγά
- 1 φλυτζ/κι σπορέλαιο
- 1 '' ξύδι
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- όσο αλεύρι σηκώσει για να είναι η ζύμη σφιχτή κάπως
- Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο.
- Ανοίγουμε φύλλα που τα τοποθετούμε πάνω σε τραπεζομάντηλα για να στεγνώσουν λίγο.
- Έπειτα τα παίρνουμε ένα ένα και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο πριν τραβήξουν πολύ, αρχίζοντας με το πρώτο φύλλο που ανοίξαμε κ,ο,κ .
- Κόβουμε κάθετα όσο πλατιά τα θέλουμε έπειτα ή τα κόβουμε κάθετα η τα αφήνουμε σε μήκος .
- Τα τοποθετούμε πάλι στα τραπεζομάντηλα (πάνω στους καναπέδες) μέχρι την άλλη μέρα ανακατεύοντας τα κάπου κάπου τίς πρώτες ώρες για να ξεραθούν καλά και μετά τα βάζουμε σ ένα πάνινο σακουλάκι.
Μπορούμε να κάνουμε και ένα πολτό με διάφορα λαχανικά και στη συνέχεια ρίχουμε και τα υπόλοιπα υλικά και έτσι έχουμε χυλοπίτες λαχανικών.
Χυλοπίτες χειροποίητες