Χυλοπίτες με θαλασσινά και δαμάσκηνα
Προστέθηκε απόLARA LO, Παρασκευή, 11 Φεβρουάριος 2011
none
Περιγραφή
Mια διαφορετική πρόταση για τα ζυμαρικά μας.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 250γρ χυλοπιίτες
- 1 μέτριο χταπόδι
- 250γρ γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
- 1φλ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1\2φλ σταφίδες μαύρες
- 1φλ δαμάσκηνα
- 50γρ κουκουνάρι
- μαϊντανό
- 1φλ κρασι
- αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι με τις γαρίδες για 2 λεπτά, προσθέτουμε το χταπόδι και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κουκουνάρια, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες. Προσθέτουμε το ζουμί του χταποδιού και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε τις χυλοπίτες να βράσουν σε άλλη κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμες τις ρίχνουμε στα θαλασσινά και ανακατεύουμε καλά.
Σχόλια
Αλήθεια τι γεύση έχει αυτό το ιδιαίτερο φαγητό, φίλη μας;
Έχει μια υπέροχη γλυκόξινη γεύση,που με πολλά αρώματα.Μια δοκιμή θα σας πείσει.Την τελευταία φορά το έκανα με κοφτό μακαρόνι...βάλτε ότι ζυμαρικό θέλετε,το ίδιο είναι.