Xταπόδι στιφάδο με Πορτοκάλι
-
1 κιλό χταπόδι
-
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
-
100 γραμ. κόκκινο κρασί
-
50 γραμ. ελαιόλαδο
-
1 φύλλο δάφνης
-
λίγο κύμινο
-
3-4 κόκκοι πιπέρι
-
2-3 γαρύφαλλα
-
1 ξύλο κανέλλας
-
το χυμό από 2 πορτοκάλια
-
λίγο αλάτι
-
Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με μισό φλιτζάνι νερό και το δαφνόφυλλο.
-
Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί και τα κρεμμυδάκια, που στο μεταξύ τα έχουμε περάσει από το τηγάνι και τα έχουμε σβήσει με τον χυμό πορτοκάλι
-
Τα αφήνουμε να καραμελώσουν
-
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
-
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια
-
Αν τα πλοκάμια του χταποδιού είναι χοντρά, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ακόμη λίγο νερό
πολλυ ωραια συνταγη