Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χταπόδι με κριθαράκι φρέσκια ντομάτα και πιπεριά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017
none
Περιγραφή

Καλοκαιρινό και νόστιμο το χταποδάκι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο καθαρισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1-2 μεγάλο{α} κρεμμύδι{α} ψιλοκομμένο{α}
  • 1/2 κ. ντομάτες χοντροκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ{προαιρετικά}
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • κριθαράκι χοντρό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι .
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά το χταπόδι , το βάζουμε ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα,το ραντίζουμε με το ξίδι, μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό, γιατί το χταπόδι θα βγάλει δικά του υγρά.
  2. Αδειάζουμε την κατσαρόλα από τα ζουμάκια του χταποδιού την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι , τις πιπεριές , σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες ,τον πελτέ , δάφνη, την κανέλα, και το χταπόδι κομμένο ,ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι νερό.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνουμε το κριθαράκι, το βράζουμε λιγότερο χρόνο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.
  6. Σουρώνουμε το κριθαράκι μας και το ρίχνουμε απευθείας στην κατσαρόλα με το χταπόδι.
  7. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε στα πιάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή της Ντίνας Νικολάου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%CE%BA%CE%B9/

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή