Χταπόδι με κοραλάκι
- 1 χταπόδι του 1 &1/2 κιλού περίπου.
- 1 πακέτο κοραλάκι, η κοφτό μακαρονάκι( ότι μας αρέσει).
- 3 ώριμες σφιχτές ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια.
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
- 1 κούπα λάδι.
- 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί.
- 3 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα.
- 1 φύλλο δάφνης η αν μας αρέσει άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι Πιπέρι.
- Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε πολύ καλά και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Το βάζουμε να στραγγίσει σε σουρωτήρι.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρεμμύδι με 1/2 ποτήρι νερό, και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το σοτάρουμε για λίγο.
- Προσθέτουμε το χταπόδι, δυναμώνουμε τη φωτιά, και σοτάρουμε ώσπου να αλλάξει το χρώμα του.
- Ρίχνουμε το κρασί,και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά, και τα γυρίζουμε λίγο στο λάδι να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να μείνει με αρκετή σάλτσα.
- Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε το κοραλάκι γύρω στα 5 λεπτά. Το βγάζουμε το σουρώνουμε, και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι να συνεχίσει το βράσιμο του για λίγο ακόμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.Το φαγητό όταν είναι έτοιμο πρέπει να έχει αρκετή σάλτσα, και το μακαρονάκι να μην έχει βράσει εντελώς,αλλά να κρατάει.Το αφήνουμε για λίγο να ρουφήξει την σάλτσα και να μελώσει και σερβίρουμε.