Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι
- 1 χταποδι
- 1/2 κούπα λάδι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 κρεμμυδια ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα ντοματάκια
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ελάχιστο αλάτι
- πιπέρι μαυρο ριγανη αρκετη
- δυο φυλλα δαφνης.
- 1 πακέτο μακαρόνακια κοφτά βρασμένα όπως σας αρέσουν. (μισό κιλό)
- Σε μιά μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε το χταποδι με τα νερα που το ξεπλέναμε, σκέτο τελείως να σιγοβράσει. Όταν εξατμισθούν τα υγρά του θα έχει γίνει λουκουμάκι! δεν προσθετουμε καθόλου νερό.
- Καθαρίζουμε τα πολλά μαυρακια από το δέρμα του ώστε να έχουμε το περισσότερο χταπόδι ασπρο καθαρό, και το κόβουμε κομματάκια με το ψαλίδι της κουζινας.
- Σε μιάν άλλη κατσαρόλα βάζουμε λαδάκι τόσο ώστε να απλώνεται στο πάτο, το ζεσταίνουμε καλα και τσιγαρίζουμε λίγο με τη σειρα που τα δίνω εχει σημασία μεγάλη στις μυρωδιές, μια ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά σε λιγο, δύο μέτρια κρεμύδια κομμένα με το μούλτι, μιά τριμμένη καλα κονσέρβα ντομάτας, μιά κουταλιά πελτέ ντομάτας, μια κ.σ. ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι γιατι εχει και το χταπόδι το δικό του,πεπέρι μαύρο, μιά κ.σ . ρ ιγανη, 2 φύλλα δάφνης.
- Βράζουν αυτά μέχρι να χυλώσει το ζουμάκι του και έπειτα προσθέτουμε τα κομματακια του χταποδιού να βράσσει για πέντε περίπου λεπτά.
- Βράζουμε χώρια το μακαρονάκι όπως μας αρέσει και σερβίρουμε με τη σάλτσα χταποδιού και τυρί φέτα ή γραβιέρα. Η φέτα κάνει τη διαφορά στη συνταγή αυτή.
Δεν υπάρχουν μυστικά όλα σας τα είπα δεν κρατάω τίποτα πάντα!