Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χριστουγεννιάτικο Κέικ με κανέλα και όχι μόνο

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Πέμπτη, 01 Ιανουάριος 2015
none
Περιγραφή

Αγαπημένη και πανεύκολη τούρτα χριστουγεννιάτικη! 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το κέικ

  • 4 αυγα
  • 200 γρ ζαχαρη
  • 220 γρ αλευρι
  • 2 κ.γλ. μπεικην
  • 3 κγ κανελα

Για την κρεμα.

  • 600 γρ κρεμα γαλακτος
  • Βανιλια

Για την γέμιση

  • Ενα βαζο κερασια ξινα η βυσινο
  • Ενα βαζακι μαρμελαδα φράουλα
Οδηγίες
  1. Χωρίζουμε τα αυγα, χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα, βαζουμε 125 γρ ζαχαρη, και το χτυπαμε συνεχως.
  2. Βαζουμε τους κροκους (συνεχως να δουλεύει το μιξερ), βαζουμε το αλευρι με το μπεικην και την κανελα.
  3. Σε μια φορμα 26 αρα, που ανοιγει στα πλαγια, βαζουμε βουτυρο με ενα πινελο και πασπαλιζουμε με φαρινα. Βαζουμε το μειγμα μεσα και το βαζουμε στονπρο θερμασμενο μας φουρνο στους 175 β. για 35 λεπτα, Αερας.
  4. Οταν κρυωσει, το κοβουμε στα 3 (δηλαδη να εχουμε 3 πανεσπανια). Βαζω και στα 3 με ενα πινελο το λικερ κερασι.
  5. Σε μια κατσαρολα βαζω το χυμο απο το κερασι και βαζω 2 κουταλιες ζαχαρη, (εχω κρατήσει 4 κουταλιες απο το χυμο και βαζω κορν φλαουερ και το ανακατευω να διαλυσει) , το βαζω τωρα μεσα στην κατσαρολα και ανακατεύω μεχρι να βρασει. Μολις βρασει, βαζω τα κερασια μεσα, να βρασουν μαζι, προσοχή να μην πιασει (καει) και το κατεβαζω απο το ματι.
  6. Σε ενα μπολ χτυπαω 200 γρ κρεμα γαλακτος με μια βανιλια.
  7. Σε μια πιατελα γλυκου βαζω το πανεσπανι και βαζω γυρο γυρο ενα δαχτυλιδι φόρμας ή τσέρκι, για την τουρτα. Στο πρωτο βαζω τη μαρμελαδα και απλωνω με ενα κουταλι η με οτι σας βολεύει, βαζω την μιση κρεμα γαλακτος επανω απο την μαρμελαδα,και βαζω τον δευτερο πατο, βαζω τα κερασια τα οποια εχουν (κρυωσει)κραταω 4 κουταλιες για το ντεκορ μου. Βαζω τον 3 πατο και απλωνω την περισα κρεμα γαλακτος. Την βαζω στο ψυγειο για 3 ωρες.
  8. Χτυπαω την περισα κρεμα γαλακτος και την βαζω γυρο γυρο και κανω και απο πανω τα τρουφακια οπως μου αρεσει!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή