Χριστουγεννιάτικη Τούρτα με μπισκότα κανέλας
- 100 γρ μπισκοτακια κανελλας Spekulatius , συνήθως τα εχει το lidl κατα τον Νοέμβριο
- 3 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ ζάχαρη
- 125 γρ αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 6 φύλλα ζελατίνης
- 2 κονσερβες μανταρινι καλα στραγγισμενες η βαζουμε φρεσκα μανταρινια καθαρισμενα απο την ασπρη μεμβρανη και χωρις τα κουκουτσια τους καθαρο βαρος 314 γρ
- 1 λίτρο κρέμα γαλακτος
- 2 βανίλιες
- 1 φακελακι κρεμα βανιλιας στιγμης
- 100 ml λικέρ πορτοκαλιού (ή χυμό πορτοκαλιού)
- 100 γρ αμυγδαλα καβουρντισμενα
γαρνιρουρα
- 100 γρ αμυγδαλα καβουρντισμενα ελαφρως
- 50 γρ μπισκοτακια κανελλας
- μανταρινακια
- 250 γρ κρεμα γαλακτος σε σαντιγί
- Ντυνουμε τον πατο απο μια 26αρα με στεφανι φορμα με λαδοχαρτο.Τρίβουμε 50 γρ απο τα μπισκότα . Χωρίστε τα αυγά.
- Χτυπαμε το ασπράδι αυγού με 3 κουταλιές κρύο νερό και αλάτι μέχρι να γινουν μαρέγκα και ριχνουμε σιγα σιγα τη ζάχαρη .Ριχνουμε σιγα σιγα τους κροκους εναν έναν.
- Στη συνέχεια, κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθετουμε και τα θρυμματισμένα μπισκότα το ριχνουμε το μείγμα στη ζύμη και ανακατευουμε ελαφρα να ανακατωθουν τα υλικα.
- Ριχνουμε τη ζυμη στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° για περίπου 20 λεπτά, αφήστε το να κρυώσει.Την κόβουμε οριζωντιος μια φορα.
- Βαζουμε τη ζελατίνη σε 8 κ σ κρυο νερο να μαλακώσει. Χτυπαμε τα 700 γρ κρεμα γαλακτος ριχνουμε και τις βανιλιες σιγα σιγα και το φακελακι κρεμα βανιλιας στιγμης να γίνει μια σαντιγί
- Βαζουμε το λικερ πορτοκαλι να ζεσταθεί, οχι να κάψει, ριχνουμε μεσα την καλα στυμμένη μαλακια ζελατινη ,αφηνουμε να γίνει λιγο χλιαρο και ριχνουμε μεσα 3 κ,σ απο τη σαντιγί, μετα το ριχνουμε μεσα στην σαντιγί.
- Απο τα μανταρινια κραταμε μερικα για το ντεκορ και τα υπολυπα τα προσθετουμε στην σαντιγί, ριχνουμε και τα καβουρντισμενα αμυγδαλα, ανακατευουμε παρα πολυ προσεχτικα.
- Βαζουμε το ενα μερος απο τη βαση επανω σε μια πιατελα και βαζουμε το στεφανι στρωνουμε επανω την κρεμα με τα μανταρινια . Βαζουμε επανω το αλλο μερος παντεσπανι και το βαζουμε στο ψυγειο για 6 ωρες.
- Βγαζουμε το στεφανι ,χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σαντιγί με 2 κ,σ. κρέμα βανίλιας στιγμης . Απλωνουμε τη σαντιγί επανω στη τουρτα και γυρω γυρω.
- Στολιζουμε τη τουρτα μας με τα αμυγδαλα τα καβουρντισμενα ,τα μπισκοτα και τα μανταρινια
- Αν θελουμε, ριχνουμε και τριμμένη σοκολατα επανω.





ΕΥΓΕ!!!Πολύ ωραία η τούρτα!!