Χριστουγεννιάτικα Τριαντάφυλλα
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
400 γρ. καρύδι αλεσμένο
-
200 γρ. βούτυρο σόφτ
Για το σιρόπι
-
325 γρ. ζάχαρη
-
200 γρ. νερό
-
40 γρ. γλυκόζη
-
1 ξυλάκι κανέλα
-
Παίρνουμε το φύλλο κρούστας μας το ανοίγουμε και το κόβουμε στη μέση
-
Παίρνουμε κάθε φύλλο γεμίζουμε με καρύδι και το τυλίγουμε.
-
Πριν φτάσουμε στο τέλος βουτυρώνουμε την άκρη και το κολλάμε.
-
Με τη πλευρά του φύλλου που έχει κλείσει προς τα πάνω το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
-
Τέλος, βουτυρώνουμε το φύλλο μας να κλείσει και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί όπου και βουτυρώνουμε και την επιφάνεια του τριαντάφυλλου.
Για το σιρόπι
-
Βάζουμε τα υλικά μας σε κατσαρόλα και όταν αρχίζει να φτάνει σε σημείο βρασμού μετράμε τρία λεπτά
-
Σιροπιάζουμε όταν το γλυκό απ’ το ταψί είναι κρύο με το ζεστό σιρόπι
-
Σε μερικά χρησιμοποίησα σαν γέμιση κερασάκια μαρασκίνο ψιλοκομμένα.
-
Το μυστικό του είναι ότι όταν κλείνουμε το φύλλο μας, πρέπει το φύλλο κρούστας μας να είναι προς τα πάνω, να δημιουργούνται πτυχές.
-
Έτσι πετυχαίνουμε να μοιάζει σαν τριαντάφυλλο και όχι σαν σαλιγκάρι.
-
Το σιρόπι είναι του Παρλιάρου και χρησιμοποίησα τη μισή δόση απ’ αυτή που χρησιμοποιεί στον μπακλαβά του
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!
μπραβο σας για την ωραια συνταγη