Χόρτα τσιγαριστά
-
500 γρ. σπανάκι
-
1 κιλό διάφορα άγρια χόρτα (εκτός από ραδίκια)
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1/2 ματσάκι άνηθο
-
1/4 ματσάκι μάραθο
-
1/2 ματσάκι δυόσμο
-
500 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
-
100 γρ. πράσο
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
μια ντοματα μεγάλη ψιλοκομμένη ή λιαστές
-
200 ml ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μια κατσαρόλα με το λάδι. Ύστερα προσθέτω τα κρεμμυδάκια και τα διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
- Τα σοτάρουμε και τέλος προσθετουμε το σπανάκι και τα χόρτα .
- Όταν σοταριστούν όλα τα υλικά , προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα ή τις λιαστες, και αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε το κρασί και το αλατοπίπερο.
- Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχουν εξατμιστει όλα τα υγρά.
Εννοείται ότι αξίζει πέντε σκουφάκια!