Χοιρινό με κυδώνια και άλλα
- 1και 1/2 κιλού χοιρινό μπούτι.
- 150 γραμμάρια ελαιόλαδο.
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο.
- 1 κρεμμύδι τριμμένο.
- 1 φύλλο δάφνης.
- 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ.
- 180 γραμμάρια κόκκινο ξερό κρασί.
- 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό.
- Αλάτι και πιπέρι.
- 10 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι,
- 10 βερίκοκα ξερά.
- Χυμό λεμονιού.
- Μουσκεύουμε από βραδύς τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα στο κρασί. Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά. Στραγγίζουμε τα φρούτα από το κρασί. Καθαρίζουμε τα κυδώνια από το χνούδι και τα πλένουμε, τα κόβουμε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια,όχι την φλούδα και τα βάζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε ,καίμε το λάδι με το βούτυρο και σωτάρουμε τα κυδώνια .
- Τα βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το κρέας και μόλις κάνει κρούστα το κρέας σβήνουμε με το κρασί που ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι νερό, το δαφνόφυλλο και το νερό. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μια ώρα περίπου ,Ελέγχουμε αν υπάρχει ζωμός για να συμπληρώσουμε.
- Βάζουμε στην συνέχεια και τα κυδώνια αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο άλλη μισή ώρα και προς το τέλος βάζουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.
- Αποτελειώνουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά.Αν θέλουμε προσθέτουμε και χυμό ενός λεμονιού.
Πήρα την συνταγή από το Αθηνόραμα Umami.gr ,πρόσθεσα τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα!