Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χοιρινές φέτες από μπούτι με τυρί

recipe image
Προστέθηκε απόΡοδάνθη, Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

 

  • Χοιρινό μπούτι κομμένο σε φέτες (απο τον κρεοπώλη)
  • Τυρί σε φέτες
  • Αλάτι, πιπέρι, 1 / 2 κύβο κότας, 1 κουταλάκι γούστερ σως
  • 2 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Λάδι για σωτάρισμα

 

 

 

 

Οδηγίες
  1. Παίρνουμε τις φέτες κρέατος αλατίζουμε το κρέας μας και στην μια πλευρά κάθε κρέατος ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι
  2. Σωτάρουμε τις φέτες κρέατος μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και της βαζουμε σε πυρέξ.
  3. Στο τηγάνι που είχαμε σωτάρει το κρεας τώρα σωτάρουμε τα ψιλοκκομμένα κρεμμύδια μας και τα μανιτάρια.
  4. Τα προσθέτουμε στο πυρέξ.
  5. Σε μισό με τρία τέταρτα του φλυτζανιού προσθέτουμε ζεστό νερό και λιώνουμε τον κύβο, προσθέτουμε και το γούστερ σως και τα περιχύνουμε στο πυρέξ μας
  6. Βάζουμε το πυρέξ μας στο φούρνο 15 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το τυρί που είναι σε φέτες σε κάθε κρέας.
  7. Ξανατοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Ξέχασα να σας πώ ότι, όταν βάλουμε το κρέας στο πυρέξ η πανω πλευρά θα είναι αυτή που έχει το πιπέρι.

Τα ζουμιά του κρέατος αν θέλουμε τα δένουμε με μια κουταλιά κορν φλάουρ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πρέπει να είναι εκτός από νόστιμο και εμφανίσιμο, Ροδάνθη!!!!!!!Και για μπουφέ καλή ιδέα!!!
Το έχεις φτιάξει έτσι και με άλλου είδους κρέας σε φέτες; Και αν ναι χρειάζεται και τον ίδιο χρόνο ψησίματος;
Το καλύπτεις με αλουμινόχαρτο;
Σχόλιο από Ροδάνθη , Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Λοιπόν η αλήθεια ειναι Ηλιαννα οτι δεν το έχω δοκιμάσει με άλλο είδος κρέατος. Νομίζω οτι με κοτόπουλο φιλέτο θα ηταν εντάξει, με μοσχαρίσιο δεν το νομίζω.
Οταν αναγράφω οτι το σωτάρω καλά, εννοω 3 λεπτα καθε πλευρά οπότε εχει ενα ωραιο ροδοκόκκινο χρώμα και λίγα αίματα στο εσωτερικό του οπότε με λίγο ψήσιμο στο φούρνο ειναι ετοιμο . Ο ζωμός μεσα που βάλαμε το διατηρεί μαλακό
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 25 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ενδιαφέρουσα και σίγουρα νόστιμη, όπως φαίνεται κι από τη φωτογραφία. Σίγουρα στα "υπ'όψιν" για ένα ωραίο γεύμα!!
Μεταφορά στην κορυφή