Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χελωνίτσες με λουκάνικα Φρανκφούρτης

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 01 Σεπτέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Πολύ χαριτωμένες χελωνίτσες για πάρτι των μικρών... και γιατί όχι και των μεγάλων παιδιών!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
12 χελωνίτσες
  • 500 γρ. αλεύρι,
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος,
  • 200 ml. γάλα χλιαρό,
  • 2 κ.γλ.αλάτι,
  • 1 φακελάκι μαγιά,
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη,
  • (εναλλακτικά σφολιάτα φρέσκια ψυγείου)
  • 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης,
  • λίγη μαγιονέζα ή τυρί κρέμα για μάτια και στόμα,
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για το τέλος ή γάλα.
Οδηγίες
  1. Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά διαλυμένη στο χλιαρό γάλα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και ζάχαρη. Ζυμώνουμε ελαστική, μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει, περίπου 30-45 λεπτά.
  2. Βάζουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε λωρίδες πλάτος 1 εκ. και μήκους 10 εκ. περίπου, συνολικά 24 λωρίδες μικρές που θα είναι τα πόδια της χελώνας, και 12 στρογγυλά κομμάτια που θα είναι το καβούκι τους.
  3. Με μαχαιράκι χαράζουμε σταυρωτά το κέλυφος  της χελώνας. Το ίδιο θα κάνουμε αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα.  Κόβουμε κάθε λουκάνικο στη μέση.
  4. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκκολα και συναρμολογούμε τα χελωνάκια μας ξεκινώντας με τα ποδαράκια τους. Βάζουμε από δύο λωρίδες σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, τοποθετούμε το μισό λουκάνικο απάνω, το μεγαλύτερο μέρος του λουκάνικου θα ακουμπά στο πρώτο ποδαράκι για να φαίνεται το κεφάλι, τέλος βάζουμε απάνω το στρογγυλό κομμάτι ζύμης-κέλυφος, κολλώντας το με λίγο νεράκι. Τις αλείφουμε με το αυγό ή γάλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν,30 λεπτά περίπου.
  5. Αφήνουμε 5' και με μια οδοντογλυφίδα σχηματίζουμε τα μάτια και το στόμα με τη μαγιονέζα ή το τυρί.
  6. Αν θέλουμε μπορούμε επίσης να βάλουμε στο κέλυφος τους λίγο πέστο βασιλικού για να δώσουμε χρώμα στο κέλυφος.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάξτε τα μαζί με τα παιδιά σας θα διασκεδάσουν και θα ενθουσιαστούν με το αποτέλεσμα!! Συνταγή από το: www.coolinarika.com

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή