Χατσαπούρι ή τυρόπιτα
- 1,5 κιλά αλεύρι
- 500 γρ. βιτάμ +500 γρ. βιτάμ
- 6 αυγά
- 1 κιλό γιαούρτι
- 1 κ.γλ. σόδα
- Βάζουμε στη λεκάνη 1,5κίλο αλευρι ,500 γρ βιτάμ ,τα τριβουμε κανουμε μια λακκούβα κ βάζουμε 6 αυγα , 1κιλο γιαούρτι στο γιαούρτι βάζουμε 1κ γ σοδα κ το ζυμώνουμε μπορει χρεαστει κ αλλο αλευρι .
- Η ζύμη δεν πρεπει να κολλάει στα χερια, χωρίζουμε στα 3, παιρνουμε αλλα 500 γρ βιτάμ και ανοίγουμε τα φύλλα, αλείφουμε με βιτάμ το καθε κομμάτι και βάζουμε στο ψυγειο ετσι πρεπει να κανεις 3 φορες .
- Ανοίγουμε φύλλο βάζουμε γέμιση κλείνουμε απο τη μια μεριά μετα απο την αλλη και κανουμε φάκελο . Αλείφουμε με κρόκο .
- Σας ανεβαζω αναλυτικά στις φωτο, καλο ειναι να φτιάξεις αποβραδίς και να ψήσεις την αλλη μερα .
- Ψηνουμε 180-200 β. μεχρι να ροδισουν.