Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Χαλβάς...αλλιώτικος

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 10 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας χαλβάς διαφορετικός, αρωματικός, γευστικός και χρυσαφένιος !

Συστατικά
  • 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο (Μινερβίνη)
  • 2 χούφτες αμύγδαλα.
  • 1 ½ ποτήρι ν. ζάχαρη
  • 4 ποτήρια ν. νερό
  • 1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια (160 γρ.)
  • κανέλα
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό και τα χωρίζουμε στα δύο.
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί όλο το μίγμα.
  3. Σε καταρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
  4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και με ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να καβουρδιστούν απαλά και να αρωματιστούν.
  5. Αφού πάρουν τα αμύγδαλα το επιθυμητό χρώμα –προσέχοντας να μην καούμε- ρίχνουμε το μίγμα μας.
  6. Ανακατεύουμε συνεχώς (μερικά λεπτά) με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ο χαλβάς, προσέχοντας να μη κολλήσει το μίγμα στον πάτο και τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  7. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν δέσει το μίγμα και στην επιφάνεια δημιουργηθούν μεγάλες φουσκάλες.
  8. Αποσύρουμε το χαλβά από τη φωτιά αμέσως και τον ρίχνουμε στη φόρμα μας.
  9. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε το κεντρικό μέρος της φόρμας για να βγει εύκολα ο χαλβάς.
  10. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Εάν θέλουμε το χαλβά μας ακόμη πιο γλυκό προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ν. ζάχαρη ακόμη (δηλ. σύνολο 2 ποτήρια ν. ζάχαρη)
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αφρός θα πρέπει να γίνεται!!!!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Από το χρώμα και την υφή φαίνεται καταπληκτικός!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πραγματι ,αλλιωτικος και πολυ νοστιμος να συμπληρωσω,θα δοκιμαστει σιγουρα!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜ!!!!Μαργκο μου τι ωραιος χαλβας;
μπραβο σου!
θα το δωκιμασω γρηγορα!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλειος ο χαλβάς Μάργκο!!!!!
Μπράβοοοοο!!!!!!!!!
Σχόλιο από Ermioni , Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θα δοκιμαστει αμεσα!!!!!!!!
Σχόλιο από aristea , Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
polu wraios k eukolo tha to dokimaso!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή