Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...


Χαλβάς με ινδοκάρυδο

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αρωματικός χαλβάς εύκολος και γρήγορος.

Συστατικά
  •     1 κούπα καλαμποκέλαιο.
  •     1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό.
  •     2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό.
  •     3 κούπες ζάχαρη.
  •     4 κούπες νερό.
  •     1 βανίλια άρωμα.
  •     1&1/2 κούπας ινδοκάρυδο.
  •     3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού.
  •     Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη τη βανίλια και τον χυμό πορτοκαλιού, να βράσουν για 5 λεπτά.
  2. Σοτάρουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε σιγανή φωτιά.    Ανακατεύουμε διαρκώς να ψηθεί, χωρίς να γίνει σκούρο.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδαλιού στο σιρόπι και ανακατεύουμε. Όταν το μείγμα πήξει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο.  
  4. Το κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα, πατάμε με ένα κουτάλι να πάρει το σχήμα της φόρμας.
  6. Αφού κρυώσει λίγο ,ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα, η σε μικρά φορμάκια.  Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, και επάνω αν θέλουμε βάζουμε γλυκό κουταλιού.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή