Χαλβάς φούρνου
- 3 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι βιτάμ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- μισο φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια
- 1 κουτάλι σούπας κανέλλα τριμμένη
- 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν
- 2,5 φλιτζ.ζάχαρη
- 3 φλιτζ.νερό
- 1 φλιτζ.κανέλλα
- Ανακατεύετε το σιμιγδάλι την κανέλλα και το μπέικιν.
- Χτυπάμε το βιτάμ να ασπρίσει και προσθέτουμε τους κρόκους και την ζάχαρη
- Δουλεύετε τ΄ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτετε λίγο σιμιγδάλι και λίγη μαρέγκα εναλλάξ.
- Ρίχνετε τα αμύγδαλα, ανακατεύετε και ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
- Το ψήνουμε μια ώρα σε μέτριο φούρνο και όταν ψηθεί το βγάζουμε και το σιροπιάζουμε
βαζουμε το νερο και τη ζαχαρη σε μια κατσαρολα μαζι με τη κανελλα και απο τη στιγμη που θα παρει βραση το βραζουμε για 5- 6 λεπτα