Τζατζίκι μούρλια
- 250γρ.στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 φρέσκο αγγούρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πρέζα άσπρο πιπέρι
- αλάτι
- λάδι
- ξύδι
- Τρίβω το αγγούρι και το πατάω καλά να στραγγίξει.
- Προσθέτω το σκόρδο τριμμένο,το γιαούρτι,το πιπέρι και ανακατεύω.
- Ρίχνω λίγο αλάτι, 1κσ. περίπου ξύδι και 2 .κσ.λάδι,ανακατεύω και δοκιμάζω.
- Άν χρειάζεται προσθέτω επιπλέον αλάτι,λάδι και ξύδι,αναλόγως τα γούστα!
Την επόμενη ημέρα είναι πιο νόστιμο, για αυτό με προσοχή βάζω αλάτι και ξύδι...