Tυρομπαλάκια αφρός
- 2 ασπράδια αυγού
- 1 – 1,5 κούπα κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
- Λίγο πιπέρι
- Αμύγδαλο τριμμένο (προαιρετικά)
- Χτυπώ ελαφρά τα ασπράδια με ένα πιρούνι.
- Προσθέτω το πιπέρι και το τυρί λίγο λίγο μέχρι να αποκτήσω ένα ζυμάρι που να πλάθεται
- Φτιάχνω μπαλάκια μικρά γιατί θα φουσκώσουν με το τηγάνισμα.
- Αν θέλω , τα πανάρω με τριμμένο αμύγδαλο, αν και στη φωτό δεν είχα αμύγδαλο και έβαλα καρύδι. Αλλά δεν είναι το ίδιο.
- Ζεσταίνω αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνω λίγα λίγα τα τυρομπαλάκια μου να τηγανιστούν. Κουνώ το τηγάνι ώστε να τηγανιστούν μόνα τους από όλες τις μεριές και χωρίς να τα γυρίσω με το πιρούνι. Αφήνω να ροδοκοκκινίσουν και σερβίρω ζεστά.
- Καλή επιτυχία!
Μπράβο!!!!!!!!!!