Τυρολουκουμαδάκια λαχταριστά
- 200-220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάκι μπύρα 330ml
- 1 κ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. φέτα σκληρή χοντροτριμμένη με το χέρι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και πιπέρι, την μπύρα, τόσο ώστε το μείγμα να είναι αλλά όχι πολύ αραιό. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Στη συνέχεια και πριν τηγανίσουμε τους λουκουμάδες μας, ανακατεύουμε στο μείγμα την τριμμένη σκληρή φέτα
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι, και με τη βοήθεια 2 κουτουλιών που το ένα θα υποβοηθά το άλλο, ρίχνουμε λίγες κουταλιές και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσουν καλά και τους αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Τους σερβίρουμε ζεστούς.
- Τηγανίστε τον πρώτο λουκουμά και δέστε αν γίνεται φουσκωτός και τραγανός, ειδάλως προσθέστε αλεύρι αν είναι αραιό το μείγμα ή λίγη μπύρα για να το αραιώσετε αν είναι σφικτό.
- Πρέπει οπωσδήποτε ο χυλός να μείνει στο ψυγείο.
- Το μείγμα με το τυρί , μπορεί να διατηρηθεί 1-2 μέρες στο ψυγείο , αν δε θέλετε να τους τηγανίσετε όλους μαζί και τηγανίζετε φρέσκους κάθε φορά.
- Μπορείτε να τα κάνετε στο μέγεθος που εσείς θέλετε, μικρότερα ή μεγαλύτερα.
λαχταριστοί!!Μπράβο!