Τυροκροκέτες
- 200 γραμμάρια γκούντα,
- 230 γραμμάρια κεφαλοτύρι,
- 150 γραμμάρια φέτα,
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα,όλα τριμμένα.
- 2 αυγά για μέσα και 2 για το πανάρισμα.
- 4 κουταλιές σούπα αλεύρι για μέσα και λίγες για αλεύρωμα ,
- πιπέρι μαύρο,
- 3 κουταλιές σούπας σουσάμι και 5 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη ανακατεμένα.
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέκιν πάουντερ.
- Λάδι για το τηγάνισμα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός την φρυγανιά και το σουσάμι.
- Πλάθουμε μπαλάκια με λίγο αλεύρι,τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και μετά στο μείγμα φρυγανιάς και σουσαμιού.
- Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι.
Είναι κατάλληλο σνακ για τα παιδιά ,για μπουφέ κ.λ.π.