Σιροπιαστό κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια.
- για το κέικ.
- 1φλιτζανι σπορελαιο
- 1φλιτζανι ζαχαρη
- 1 ποτηρι 300 ml φρεσκο χυμο πορτοκαλι
- 3 αυγα
- 2 βανιλιες
- 500 γραμμαρια αλευρι που φουσκωνει μονο του
- 2 μετρια πορτοκαλια λεπτοφλουδα οικολογικα
- 100 γραμμαρια ψηφιδες σοκολατας.
- 1 κ.γλ.μπεκιν παουντερ
Για το σιρόπι.
- 3 κ.σ. μαργαρινη
- 3 κ.σ. ζαχαρη
- 1 ποτηρι χυμος πορτοκαλι.
- Πλενουμε πολύ καλα τα πορτοκαλια και τα κοβουμε στα 4,τα ψιλοκοβουμε στο μουλτι, χωρις να τα λιωσουμε.
- Τοποθετουμε στο μιξερ το σπορελαιο με τη ζαχαρη και τα χτυπαμε δυνατα για 3 λεπτα,στη συνεχεια ριχνουμε ένα ένα τα αυγα.
- Κοσκινιζουμε το αλευρι προσθετουμε το μπεκιν,και το ριχνουμε εναλλαξ με τον χυμο πορτοκαλιου στο μιξερ.Τελος προσθετουμε τα ψιλοκομμενα πορτοκαλια και τις ψηφιδες σοκολατας, ανακατευουμε ελαφρα.
- Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε 26αρα φ ορμα , αδειαζουμε το κεικ και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους πανω –κατω αντιστασεις για περιπου 1 ωρα,στην τελευταια σχαρα.
- Για το σιροπι ,λιωνουμε την μαργαρινη με την ζαχαρη σε κατσαρολακι και προσθετουμε τον χυμο,βραζουμε 5 λεπτα.
- Αφου κρυωσει το κεικ περιχυνουμε με το ζεστο σιροπι.
Τρυπήστε το κεικ σε διαφορα σημεια αφου ψηθει και μετα ριξτε το σιροπι, ετσι θα ποτισει και θα παει παντου.
μπραβο
ΧΙΛΙΑ ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ