Τurtle burgers
•500 γρ. κιμά,
•αλατοπίπερο,
•ρίγανη,
•2 μέτριες ντομάτες στον τρίφτη ή στο moulti,
•1 αυγό,
•1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη,
•μοσχοκάρυδο, πάπρικα,
•12 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στην μέση,
•24 φέτες μπέικον,
•4 φέτες τυρί για τόστ,
•οδοντογλυφίδες,
•μουστάρδα ή κέτσαπ.
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε 30' έως 1 ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε στην μέση τα λουκάνικα που θα γίνουν τα πόδια, το κεφάλι και η ουρά της χελώνας.
- Ανοίγουμε στον πάγκο μας το μπέικον, από 6 φέτες για κάθε χελώνα.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, τοποθετούμε πάνω στις φέτες του μπέικον από ένα, κάνουμε "τρύπες" με το δάχτυλό μας στα μπιφτέκια και στερεώνουμε τα πόδια, ουρά και κεφάλι. Βάζουμε πάνω στα μπιφτέκια από 1 φέτα τυρί. Με μαχαιράκι χαράζουμε τα ποδαράκια τους τρεις φορές και κόβουμε την άκρη της ουράς να γίνει λίγο μυτερή.
- Πιάνουμε τις λωρίδες του μπέικον και καλύπτουμε όλο το μπιφτέκι. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες πόδια, ουρά, κεφάλι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο γκριλ της κουζίνας μας 40-45 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσουν. Διακοσμούμε με μουστάρδα ή κέτσαπ και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
- Στα πιτσιρίκια μπορούμε να τα σερβίρουμε με ψωμάκια για χάμπουργκερ.