Τσουρέκι σε σχήμα πεταλούδας
- 620 γρ αλευρι σκληρο
- 40 γρ. μαγια νωπη
- 110 γρ βουτυρο λιωμενο
- 150 γρ ζαχαρη
- 2 αυγα
- 1 πρεζα αλατι
- 250 γρ. γαλα ζεστο
- 1 κ.γ μαχλεπι
- 1/2,κ.γ μαστιχα
- 1 κ.σ ξυσμα πορτοκαλι
Ζεστενουμε το γαλα, ριχνουμε την μαγια, την ανακατεβουμε να διαλυθεί και ριχνουμε 2 κουπες απο το αλευρι.
Το ανακατεβουμε και το σκεπαζουμε με μια λαδοκολλα και το αφηνουμε 15 λεπτα να φουσκωσει σε ζεστο μερος
Στην λεκανη του μιξερ βαζουμε το υπολοιπο αλευρι και ολα τα αλλα υλικακαι ριχνουμε και τον χυλο της μαγιας.
Με τον γαντζο του μιξερ τα ζυμωνουμε αρκετα καλα το σκεπαζουμε με μια πετσετα και το βαζουμε σε ζεστο μερος για 45 λεπτα να φουσκωσει και να διπλασιαστει
Το ξαναζυμωνουμε και χωρισουμε την ζυμη σε 16 μπαλακια,
με τα 12 κανουμε τα φτερα της πεταλουδας, με τα 3 το σωμα της
με το 1 το κεφαλι και τις κεραιες
Αλείφουμε με κροκο ,πασπαλιζουμε αμα θελουμε με ζαχαρη και αμυγδαλα ή ενα απο τα δυο
Αναβουμε τον φουρνο στους 210 βαθμους ψήνουμε για 15 λεπτα
μετα στους 180 βαθμους για αλλα 10 λεπτα
Το δικό σου φαίνεται τέλειο και η ιδέα για το σχέδιο πεταλούδα καταπληκτική
αλλα οχι σε πεταλουδα αλλα σε δυο τσουρεκια
και εβαλα μεσα στις πλεξουδες εδω και εκει τριμενη σοκολατα,
μετα τα αλοιψα με λιγο κροκο αυγου και το εψησα οπως γραφω στην συνταγη,και μετα το ενα το αλοιψαμε με
ασπρη λιωμενη σοκολατα και με λιγη κρεμα γαλακτος τα ζεσταναμε πρωτα και το πασπαλισαμε με αμυγδαλα και το αλλο με σοκολατα και κρεμα γαλακτος και αυτα τα ζεσταναμε πρωτα και τα πασπαλισαμε με αμυγδαλα
δεν εχω φωτο δυστηχως γιατι ειμουν απροετοιμαστη και η Ποπη δεν εχει καμερα