Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τσουρέκι σε σχήμα πεταλούδας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 620 γρ αλευρι σκληρο
  • 40 γρ. μαγια νωπη
  • 110 γρ βουτυρο λιωμενο
  • 150 γρ ζαχαρη
  • 2 αυγα
  • 1 πρεζα αλατι
  • 250 γρ. γαλα ζεστο
  • 1 κ.γ μαχλεπι
  • 1/2,κ.γ μαστιχα
  • 1 κ.σ ξυσμα πορτοκαλι
Οδηγίες

Ζεστενουμε το γαλα, ριχνουμε την μαγια, την ανακατεβουμε να διαλυθεί και  ριχνουμε 2 κουπες απο το αλευρι.
Το ανακατεβουμε και το σκεπαζουμε με μια λαδοκολλα και το αφηνουμε 15 λεπτα να φουσκωσει σε ζεστο μερος
Στην λεκανη του μιξερ βαζουμε το υπολοιπο αλευρι και ολα τα αλλα υλικακαι  ριχνουμε και τον χυλο της μαγιας.

Image and video hosting by TinyPic

Με τον γαντζο του μιξερ τα ζυμωνουμε αρκετα καλα το σκεπαζουμε με μια πετσετα και το βαζουμε σε ζεστο μερος για 45 λεπτα να φουσκωσει και να διπλασιαστει

Image and video hosting by TinyPic

Το ξαναζυμωνουμε και χωρισουμε την ζυμη σε 16 μπαλακια,
με τα 12 κανουμε τα φτερα της πεταλουδας, με τα 3 το σωμα της
με το 1 το κεφαλι και τις κεραιες

Image and video hosting by TinyPic

Αλείφουμε με κροκο ,πασπαλιζουμε αμα θελουμε με ζαχαρη και αμυγδαλα ή  ενα απο τα δυο

Image and video hosting by TinyPic

Αναβουμε τον φουρνο στους 210 βαθμους  ψήνουμε για 15 λεπτα
μετα στους 180 βαθμους για αλλα 10 λεπτα

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικό και με φαντασία τσουρέκι, Bianka! Μπράβο σου!
Σχόλιο από Ermioni , Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φοβερη ιδεα.....μπραβο Μπιανκα
Σχόλιο από Ροδάνθη , Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
H αλήθεια είναι οτι όσες φορές προσπάθησα να κάνω τσουρέκι ποτε δεν μου βγηκε αληθινό τσουρέκι. Με βάζεις σε πειρασμό να δοκιμάσω πάλι.
Το δικό σου φαίνεται τέλειο και η ιδέα για το σχέδιο πεταλούδα καταπληκτική
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακότατο το αποτέλεσμα. Μπράβο!!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2009
το ξανα εφτιαξα χτες στην συνηφαδα μου την Ποπη που ειναι και αυτη Ελληνιδα
αλλα οχι σε πεταλουδα αλλα σε δυο τσουρεκια
και εβαλα μεσα στις πλεξουδες εδω και εκει τριμενη σοκολατα,
μετα τα αλοιψα με λιγο κροκο αυγου και το εψησα οπως γραφω στην συνταγη,και μετα το ενα το αλοιψαμε με
ασπρη λιωμενη σοκολατα και με λιγη κρεμα γαλακτος τα ζεσταναμε πρωτα και το πασπαλισαμε με αμυγδαλα και το αλλο με σοκολατα και κρεμα γαλακτος και αυτα τα ζεσταναμε πρωτα και τα πασπαλισαμε με αμυγδαλα

δεν εχω φωτο δυστηχως γιατι ειμουν απροετοιμαστη και η Ποπη δεν εχει καμερα
Μεταφορά στην κορυφή