Τσουρέκι πλεξούδα με ξηρούς καρπούς και μερέντα
- 1 αυγο ,
- 200 γρ γάλα ,
- 100 γρ νερο ,
- 50 γρ ηλαιελαιο ,
- 1 πακέτο ξερή Μαγια ή 25 γρ φρέσκια μαγια ,
- 1κ γ αλατι ,
- 700 γρ αλευρι ,
- 100 γρ ζαχαρη
- Ανακατεύουμε τα υλικά, ζυμώνουμε και αφηνουμε να φουσκώσει 45-50'
- Μετα ξεκινάμε τη διαδικασία, ανοίγουμε το φύλλο βάζουμε στο μισο τη μέρεντα κ ξηρούς καρπός αν θελουμε, εγώ εβαλα αμύγδαλο κ καρύδια κ το αλλο μισό κόβουμε σε λωρίδες και κανουμε πλεξουδες καθε 3 λωρίδες μια πλεξουδα .
- Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία με τις πλεξουδες, ξεκινάμε και στρίβουμε σαν ρόλο προς τις πλεξουδες και κολλαμε μεταξύ τους.
- Βάζουμε απο πανω κρόκο αυγού και ψηνουμε στους 180 βαθμούς μεχρι να ροδίσει.