Κρέμ Ρουαγιάλ
- 1/2 κούπα ζάχαρη.
- 3 κροκάδια.
- 1 κούπα ζεστό γάλα.
- 1 φακελάκι ζελατίνα σκόνη.
- 2-3 κουταλιές νερό.
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος.
- Άρωμα βανίλιας.
- 1 κούπα διάφορα φρουί γλασέ.
- 200 γραμμάρια σαντιγύ.
- 50 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.
- Ανακατεύουμε την ζάχαρη με τους κρόκους και τα χτυπάμε επάνω σε μπεν -μαρί, ώσπου να πάρουν το χρώμα του λεμονιού και να αρχίζουν να πήζουν. Δεν πρέπει να βράσουν.
- Ρίχνουμε το ζεστό γάλα λίγο-λίγο ανακατεύοντας με δύναμη επάνω από την φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα ελαφρά. Δεν θα αφήσουμε να βράσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Φουσκώνουμε την ζελατίνα στο νερό και την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε την ζελατίνα μέσα στην κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να γίνει χλιαρή.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια να πήξει ελαφρά και να αφρατέψει. Την προσθέτουμε στην κρέμα. Ρίχνουμε στην συνέχεια τα φρουί και μοιράζουμε την κρέμα σε 6 ποτήρια παγωτού.
- Αφήνουμε να σταθούν μια νύχτα στο ψυγείο.Για να την σερβίρουμε στολίζουμε με σαντιγύ και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
Δοκίμασα πριν πολλά χρόνια αυτήν την κρέμα και έψαξα την συνταγή της. Την βρήκα στις συνταγές την Βέφας Αλεξιάδη ,την έφτιαξα και σας την παρουσιάζω!